Verslag Funmasters 2016

 

Verslag Funmasters 2016 – door Ella Gonton

 Vrijdag om vijf uur ‘s middags begon het en we waren met ongeveer 30 kinderen. We kregen eerst uitleg over wat we allemaal zouden gaan doen. Daarna kregen we een lekkere cocktail en een donut. We moesten groepjes maken van vijf en in die groepjes gingen we steeds samen de verschillende activiteiten doen.

 

IMG_8988

 

Er waren drie verschillende onderdelen: als eerste moesten we over het net gaan serveren. Achter het net stond een snelheidsmeter en dan kon je zien hoe hard je had geserveerd. Sommigen dachten dat 23 km/u heel hard was, maar terwijl dan een jonger zusje 44 km/u had! Het record was 49 km/u door Floor Kukolj.

Het tweede spel was het smashspel en daar moest je vijf punten aan de winnende kant zien te halen. Je stond aan de ene kant met z´n allen in een rijtje. Eén persoon kreeg aan de overkant een hele hoge bal aangespeeld en die moest je dan smashen. Als je dat gedaan had moest je het punt uitspelen en elke keer als je aan de overkant stond en won, dan kreeg je een punt. Als je 5 punten had mocht je een opdracht voor de hele groep verzinnen.

Bij het laatste spel kreeg je ballen aangespeeld van de ballenmachine en dan moest je op prijsjes proberen te raken bijvoorbeeld: een demper, gripje, bidon, frisbee of shirt. Je draaide steeds door met je groepje. Ik had 2 dempertjes, een gripje en een T-shirt geraakt!

 

IMG_9064

Daarna kon je nog met koekenpannen tennissen. Dat was heel leuk, want je kon niet zo goed mikken. We hebben ook heel lang gespeeld met sumoworstelaarspakken. Dat had veel succes want het was heel leuk om te doen. Als je viel dan deed het helemaal geen pijn, maar iemand anders moest je wel helemaal overeind helpen. Het was ook heel grappig om te zien. We hebben in een deuk gelegen!

Voor het eten was er een loterij waarbij je onder andere een privéles kon winnen. Tim Leuven was de gelukkige. Tegen etenstijd gingen we patatjes en een snack eten en frisdrank drinken. Als toetje kregen we een ijsje en een zakje snoep.

Na het eten gingen we nog even tennissen en daarna gingen we Kahoot doen. Dat is een digitale quiz en dan kun je op je telefoon op het goede antwoord klikken en dan wie de meeste antwoorden goed had of als snelste geklikt had, had gewonnen. Ook hier had Floor gewonnen.

Toen het wat donkerder werd hebben we met z´n allen verstoppertje gespeeld. Dat was heel leuk. Daarna hebben sommige door getennist, andere gingen nog door met de sumoworstelaarspakken en weer andere gingen gezellig bij elkaar zitten kletsen en nog wat drinken. Om tien uur was het afgelopen en ging iedereen weer naar huis. Al met al was het een enorm succes en de volgende keer doe ik zeker weer mee!

 

IMG_9076

IMG_9079