Nieuwsbrief november

 

Nieuwsbrief tv Pim Mulier November 2016

Lekker buiten tennissen! Maar toch ook wat zorgen…

Als ik dit schrijf genieten we van een heerlijke nazomer, prachtig herfstweer, een mooie start voor het komende winterseizoen, lekker buiten tennissen! De nieuwe tennisschool is na de spetterende clinic in september met veel enthousiasme gestart, veel leden hebben de lessen weer opgepakt en we horen alleen maar goede berichten. En we zullen de komende maanden nog een aantal keer verrast worden door leuke activiteiten die de tennisschool gaat organiseren, oa thema clinics.

Pim Mulier was ook dit jaar weer gekozen door de KNLTB om de Masters op ons park te spelen. Dat betekende spannende wedstrijden, drukte op de banen en in de kantine, ontspannen sfeer, en goed weer tot de finale dag. Zondag, de finaledag, plensde het behoorlijk aan het begin van de middag en de wedstrijden werden uitgesteld. Maar 4 uur ‘s middags werd het droog en nog geen 10 minuten later waren de banen alweer bespeelbaar. Over de kwaliteit van de banen kunnen we niet klagen.

Toch ook een serieuze noot: zoals bekend hebben we te maken met een dalend ledenaantal, in theorie hebben we te veel baan capaciteit. In de praktijk is dat natuurlijk heel prettig, vooral op de drukke avonden, maar dat betekent wel dat de inkomsten ook dalen, een zorgelijk issue. Zeker ook omdat de landelijke tendens een dalend ledenaantal toont; KNLTB kent de laatste jaren een daling van 40 %. Dat wijst erop dat de behoeften van de tennisspelers veranderen, mensen hebben het druk, doen meerdere sporten, hebben andere prioriteiten. Voor Pim Mulier een signaal om te kijken hoe we op deze veranderde behoeften kunnen inspelen. We zullen moeten kijken hoe we de vereniging kunnen innoveren, met als doel een gezellige vereniging te blijven, maar ook financieel gezond. We zullen jullie hiervan natuurlijk op de hoogte houden. Eén van de korte termijn maatregelen die we moeten gaan nemen is het invoeren van verplicht pinnen in de kantine. Doel is per 1 januari 2017. Uiteraard wordt er voor gezorgd dat voor de jeugd een speciale kaart komt, waarmee ze consumpties kunnen kopen. Uitgebreide informatie hierover volgt.

Hebben jullie leuke ideeën, suggesties dan wel opmerkingen voor verbetering van de vereniging, laat het ons weten. Een vereniging zijn we met elkaar, we moeten het samen doen.

Bianca, voorzitster.

Tie-Break Café Winterwedstrijden

Vanaf 11 november wordt er 2-wekelijks een tennisavond georganiseerd door TV Pim Mulier voor leden en niet-leden: de Tie-Break Café wintertenniswedstrijden.
Er worden 2 wedstrijden van 1 uur gespeeld. Inloop is vanaf 19.30 uur, start om 20.00 uur. Na afloop wordt er rond 23.00 uur een prijs uitgereikt.
Deelnemers kunnen zich per dames-, heren- of mixdubbel inschrijven. Wil je je liever alleen inschrijven, dan kijken wij of we een match kunnen maken.
Je hoeft niet alle avonden mee toe doen. Je kan per avond inschrijven.
De kosten per avond zijn € 5,= voor leden en € 10,= voor niet-leden, inclusief een borrelhap.
Opgeven kan tot uiterlijk woensdag voorafgaand aan de vrijdagse speeldag. Bij slecht weer is er ook een gezellig programma!
De speelavonden zijn vrijdagavond;  11 en 25 november, 9 en 23 december, 13 en 27 januari en 10 en 24 februari.
Doe je mee? Inschrijven kan via het formulier op de website. Heb je nog vragen, dan kan je de organisatie mailen op kantine@tvpimmulier.nl

Er zijn nog plekken voor tennisles

Ben je je helemaal vergeten op te geven voor lessen in de winter, of hoor je van anderen hoe leuk het is om in het winterseizoen lekker door te trainen, er zijn nog een aantal plekken vrij voor volwassenen en jeugd! Geeft je snel op bij onze tennisschool Tennis op Maat . KLIK HIER voor meer info

Pepernotentoernooi

Kom op zondag 27 november meedoen aan het Pepernotentoernooi! Voor alle leden op de basisschool gaan we er weer een gezellige en leuke tennisochtend van maken met natuurlijk pepernoten, warme chocomel, pakjes en sportieve potjes tennis! We spelen met de regels van de World Tour. Inschrijven kan tot donderdag 24 november online via onze website:KLIK HIER

Voorjaarscompetitie voor de jeugd

In het nieuwe jaar  kan er weer competitie gespeeld worden. We willen jou graag uitnodigen om deel te nemen aan de  KNLTB voorjaarscompetitie.
De  KNLTB  voorjaars competitie in de  leeftijdscategorie t/m 14 en t/m 17 jaar, wordt gespeeld op de vrijdag laat in de middag en op zondagochtend afhankelijk van de klasse waarin gespeeld wordt. Meedoen kan alleen bij voldoende deelname.

Wil je graag meedoen? Dan kan je je nu opgeven! Heb je al eerder competitie gespeeld en wil je dit jaar natuurlijk weer meedoen, stuur dan ook een berichtje!

Stuur vóór 13 november a.s. een mail naar de jeugdcommissie: jcpimmulier@gmail.com

Wat vindt u van de vernieuwde website?

Al enkele maanden hebben wij een nieuwe website waar hard aan gewerkt wordt om deze zo ‘up-to-date’ mogelijk te houden en je zo te voorzien van het laatste nieuws. Graag horen we van je wat je van de website vindt, wat je nog mist en wat misschien beter kan. Met jouw hulp kunnen wij de website beter en nog leuker maken. Email naar website@tvpimmulier.nl

Tennismaatje zoeken? Ledenlijst?

Ben je op zoek naar een dubbelpartner omdat de jouwe geblesseerd is of plotseling niet kan?
Natuurlijk ken je niet iedereen van de vereniging en vind je op de website geen ledenlijst meer. Toch is er een manier om makkelijk een ander lid te zoeken, van bv. jouw leeftijd en/of speelsterkte. Via ‘afhangbord.nl’ van de KNLTB vind je alle leden van Pim Mulier en kan je ze ‘filteren’ naar keus en zie je zelfs een foto!

Op onze site kan je nog eens nalezen waar je het een en ander kan vinden:  http://tvpimmulier.nl/homepage/algemeen/ledenlijst/