Jeugd Worldtour

Tenniskids

De KNLTB heeft in 2013 een nieuw systeem geïntroduceerd, waarbij kinderen worden ingedeeld op leeftijd en speelsterkte: Tenniskids Rood, Oranje, Groen en Geel. De kleur geeft aan op welke baanlengte, met welke bal, en met welke telling er gespeeld wordt.

Door mee te doen aan de Worldtour-competitie kunnen jonge kinderen zich verder ontwikkelen en doen ze spelervaring op. Dit is belangrijker dan het winnen of verliezen van een wedstrijd, voorop staat het spelplezier.

Klik hier voor meer informatie over Tenniskids.

Unknown

 

Worldtour: Rood en Oranje

De jeugdcompetitie voor de jongste jeugd (Rood en Oranje) heet de Tenniskids Worldtour. Zij spelen competitie op zondagochtend thuis op het eigen park en soms uit, op een ander park in de regio. De kinderen in Rood spelen van 9 tot ongeveer 10.30 uur. De kinderen in Oranje spelen van 9 tot 11.30 uur. Het leuke van de Tenniskids Worldtour is dat iedereen kan meedoen of je nu al jaren op tennis zit of dat je net bent begonnen!

De Tenniskids Worldtour Rood en Oranje wordt op een aantal zondagen gespeeld, soms thuis op het eigen park, soms uit op een park in de regio. Er wordt (meestal) niet gespeeld in de schoolvakanties en op feestdagen.

Hier vind je de regels van de Worldtour Rood. En klik hier voor alle regels van de Worldtour Oranje. Hier vind je ook alle speeldata van het seizoen. De speeldagen van 2018 zijn inmiddels ook al bekend.

Wil je graag (weer) meedoen? Dan kan je je te allen tijden opgeven voor de Worldtour. Stuur je e-mail naar de jeugdcommissie.

Host

Op de dagen dag er gespeeld gaat worden op ons eigen park  ligt de organisatie bij onze club. We zijn dan ‘Worldtourhost’ die ochtend.  Hiervoor is de enthousiaste inzet van ouders nodig.  Zonder host-ouder(s) kan de Tenniskids Worldtour helaas niet doorgaan.

Uiteraard staat de Jeugdcommissie de host-ouder(s) bij met intructies en materialen, maar tijdens de Tenniskids Worldtour-wedstrijden is de Jeugdcommissie niet aanwezig. Geef je op bij de jeugdcommissie; jcpimmulier@gmail.com.