Jeugd 10-12 jr.

Tenniskids

De KNLTB heeft in 2013 een nieuw systeem geïntroduceerd, waarbij kinderen worden ingedeeld op leeftijd en speelsterkte: Tenniskids Rood, Oranje, Groen en Geel. De kleur geeft aan op welke baanlengte, met welke bal, en met welke telling er gespeeld wordt.

Door mee te doen aan de voorjaarscompetitie Groen kunnen kinderen zich verder ontwikkelen en doen ze spelervaring op. Dit is belangrijker dan het winnen of verliezen van een wedstrijd, voorop staat het spelplezier.

Klik hier voor meer informatie over Tenniskids.

Groen

De kinderen in de leeftijd van ongeveer 10 tot 12 jaar spelen in ‘Groen’ en spelen zeven of acht zondagochtenden, uit of thuis, hun wedstrijden. Er is een Voorjaarscompetitie ‘Groen’ en één in het najaar. Er wordt gespeeld met groene ballen. Jongens en meisjes spelen soms met elkaar in één team. Er worden verkorte sets gespeeld. Omdat je met een vast team speelt, wordt er van je verwacht dat je alle competitiespeeldagen beschikbaar bent. Voor elk competitieteam is er een teamcaptain nodig. Dit is een ouder die het team begeleidt, zodat de speeldagen goed verlopen. Lees hier wat er van een teamcaptain verwacht wordt.

 

Unknown

 

 

Regels en data 2017

Klik hier voor alle uitleg betreft de Tenniskids Groen competitie en de data voor 2017. De data van 2018 zijn ook al bekend.

Wil je graag (weer) meedoen? Dan kan je je nu al opgeven voor de komende competitieperiode. Stuur je e-mail naar de jeugdcommissie, dan probeert zij een leuk team voor je te vormen.